Coop väljer Libera som rekryteringspartner inför uppstarten av nya terminalen i Eskilstuna

Kompetensföretaget Libera startade hösten 2021 och har sedan dess haft en kraftig tillväxt och har nyligen även utnämnts till Branschvinnare 2022 där man överträffat branschens utveckling i såväl omsättning samt resultat. Nu kommer nästa positiva nyhet där ett avtal avseende kompetensförsörjning har tecknats med Coop Logistik avseende rekrytering av kollektivpersonal samt tjänstemän till Coops nya automatiserade terminal i Eskilstuna.

Under 2023 öppnar Coop dörrarna till terminalen som kommer sysselsätta ca 450 personer när det är i full drift. Av de 300 medarbetarna som ska rekryteras under 2023 kommer cirka 250 tjänster vara i produktionen. Därtill kommer drygt 60 tjänstemän rekryteras till Coops och Coops partner SSI Schäfer som ansvarar för service och driftsäkerhet på terminalen.

Libera är sedan tidigare etablerade i Mälardalen och Eskilstuna men med den nya affären innebär en än mer lokal förankring i Eskilstuna och en tillväxt med nya interna resurser till det lokala teamet.

”Vi är otroligt tacksamma för att ha fått förtroendet att hjälpa till med kompetensförsörjningen till Coops nya unika satsning i Eskilstuna och glada över den här affären. Vi ser fram emot att stötta Coop tillsammans med två branschkollegor i upprampningen som redan påbörjas under våren med rekrytering av vissa roller”. – Per Borgegård – Libera

”Vi startar nu upp en historiskt stor rekrytering för Coops del. Vi söker flera hundra personer som vill vara med och öppna upp en helt ny arbetsplats tillsammans med oss. Här får man vara med och utveckla framtidens logistik samtidigt som vi som erbjuder en stabil arbetsplats- mat behövs i alla tider”, Ulf Axelsson – Chef terminaler på Coop Logistik

Vidare utvecklar Patrik Danielson, Produktionschef Automation Coop Logistik om valet av Libera som en samarbetspartner:

”Vi ser fram emot att arbeta tätt med Libera för att få in nya medarbetare till vår terminal, att Liberas organisation har lång erfarenhet av rekrytering inom logistiksegmentet samt god kunskap om den lokala arbetsmarknaden har varit en avgörande del i valet av samarbetspartners ” – Patrik Danielson – Produktionschef Automation på Coop Logistik

Om Coop

Coop är en av Sveriges största livsmedelskedjor. Coop har cirka 800 butiker från Kiruna i norr till Smygehamn i söder och en näthandel där man kan storhandla utan att det kostar mer. Coops butiker ägs av sina 3,7 miljoner medlemmar. Coop är det gröna varumärket i branschen, flerfaldigt prisade för vår hållbarhetsprofil. Coop är ett kooperativ vilket betyder att vi ägs av våra medlemmar. Våra butiker drivs av 28 konsumentföreningar.

Om Libera

Libera är ett kompetensbolag med inriktning logistik- och produktion med primär bas i Stockholm, Mälardalen samt Örebro. Bolaget drivs av en ledning med rötterna i bemannings- och logistikbranschen sedan ett decennium tillbaka. Libera står för just leverans – något vi sedan start varit framgångsrika i.

Ulf Axelsson – Chef terminaler på Coop Logistik (t.v), Per Borgegård – CMO på Libera (Mitten) och Patrik Danielson, Produktionschef Automation Coop Logistik (t.h)